Set “Antwerpen 500”

Set “Antwerpen 500

Set “Antwerpen 500”

is een combinatie van 2 artikelen: Een CV houtkeuenfornuis + zonneboiler kit Sunsystem van 500 Lset antwerpen 500

Set “Antwerpen 300”

Set "Antwerpen 500"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De idee is maken een combinatie van een kuiken fornuis die verbrand brandhout in zijn brandkamer en maakt een onvergetelijke sfeer binnen huis ook eten kan klaar maken op de bovenste plateau ook brood bakt in zijn oven en natuurlijk warme water gaat opwarmen in de boiler als we hebben koude weer buiten.

Ondertussen de eten die heeft klaar gemaakt op het vuur heeft andere smaak dan op elektriciteit of gasfornuis gemaakt. 😉

Natuurlijk brandhout in de vuur steken over warme periode is zijn niet echt logisch, maar we moeten hebben warme water hebben. Welke oplossing moeten zijn?

Ja… Alle antwoorden bestaat al jaren.  Voor de warme periode we mogen gebruiken zonne-energie die gratis zijn :).  Maar we moeten een apparaat hebben voor dit soort energie verzamelen in een plaats… Ervoor hebben we een zonneboiler kit die verzamelt energie van zon en opwarmt water voor ons huis in een boiler. Dit toestel werkt altijd. In de koude en warme periode. Maar natuurlijk zijn verschil van productie van warme water tussen de warme en koude weer.  En op koude periode zonneboiler produceert warme water maar niet zo effectief als op warme periode. Maar … u moet minder brandhout gebruiken voor op te warmen omdat temperatuur is al hoger dan normale situatie zonder zonneboiler.

Welke kit moet u hebben?

Van 200 L of 300 L? Of misschien van 500 liters?

Dat hangt af van uw verbruik van warme water over de dag en nacht. Ook natuurlijk van aantal van uw familielieden.  Maar in iedere geval beter hebben even over dan te kort van water.

Hier is een tabel om u te helpen beslissen welk boilermodel het beste is voor uw gezin past.

Gezinslieden

2-3

Gezinslieden

4-7

Gezinslieden

8-10

200L 300L 500L

Wat is de financiële efficiëntie van het hele pakket? Wat levert het ons op? Wat zijn de besparingen?

Ten eerste hangt alles af van het soort hout dat u gaat gebruiken. Ik bedoel, hoeveel je gaat kopen. Uit mijn persoonlijke ervaring kan ik bijvoorbeeld zeggen dat brandhout van afbraakhout dat al enkele jaren in de woningbouw zit, even goed brandt (vaker heter 😉 ) als duur hardhout….
Met andere woorden brandhout, kan gratis gevonden worden 🙂 En dat is al een besparing van 100% op gas. Bijvoorbeeld het resultaat van de laatste herberekening van gas voor de winterperiode 2022 – 2023. Ik kreeg een teruggave terwijl ik 80€ per maand betaalde voor gas.
Ik heb een houtgestookt cv fornuis. Ik ben van plan om dit jaar een zonneboiler te installeren.
En nu we het er toch over hebben…
Het zal helpen om het water in de boiler de klok rond te verwarmen. Natuurlijk, volgens zijn technische mogelijkheden.

Om te kopen met een korting